het boek Creatieve fabrieken

waardecreatie met herbestemming van industrieel erfgoed

Boek-Creatieve-Fabrieken-200px

Creatieve fabrieken beschrijft de transformatie van tien complexen industrieel erfgoed in binnen en buitenland in inspirerende verhalen met opmerkelijke overeenkomsten en effecten. De Westergasfabriek in Amsterdam, het Klokgebouw in Strijp S, de RDM Campus en Vertrekhal Oranjelijn in Stadshavens Rotterdam, de DRU-fabriek in Ulft, OudeIJsselstreek, Nieuwe Energie in Leiden, De Caballero Fabriek op de Binckhorst in Den Haag, De Zaanse Chocoladefabriek ‘Verkade’ in Zaanstad, Zeche Zollverein in het Ruhrgebied en het Bauhaus Art District 798 in Beijing China.

preview van Creatieve fabriekenrecensies

 

Volkskrant: “Wie echt wil begrijpen wat er allemaal komt kijken bij herbestemming kan daarom beter een ander boek lezen; Creatieve fabrieken, door Vera Cerutti. Het boek toont de taaie worstelingen, de slimme vondsten, de wonderlijke ontdekkingen, de smeuïge verhalen op weg naar iets ouds nieuws.”Parool: “In Creatieve fabrieken wordt de diepere achtergrond van herbestemmingen toegelicht. De herbestemmingen worden met fraaie illustraties zeer uitgebreid besproken.”Architectuur.nl: “Cerutti analyseert uitvoerig het ontwikkelproces van acht Nederlandse creatieve fabrieken, de Zeche Zollverein in Essen en Art District 789 in Beijing. Veel aandacht gaat uit naar de partijen die de ontwikkelingen tot een succes maken.”

S+RO: “Op grond van de tien plannen trekt Cerutti heldere conclusies, doet verrassende observaties en geeft nuttige aanwijzingen voor wat betreft herbestemmingsprocessen… Tot slot komt zij tot de kern van haar pleidooi: herbestemming leidt tot een culturele en maatschappelijke waardecreatie, waartegen de economische moeilijkheden op korte termijn zonder schroom weggezet kunnen worden.”

twitter: Creatieve fabrieken

disclaimer

Creatieve fabrieken is een initiatief van adviesbureau C2Concept.

Alle rechten en copyrights op teksten en beelden van deze website zijn voorbehouden aan de auteur.

Op de webshop zijn de Algemene Voorwaarden van de Thuiswinkel Waarborg van toepassing.