U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Creatieve fabrieken onderzoekt en adviseert over transformatie van gebouwen en gebieden. Hoe ontstaat waardecreatie met creativiteit, kunst en innovatie? Wat zijn de succesfactoren voor herbestemming? Hoe vind ik de identiteit en kracht van een gebouw? Waar zoek ik programma en gebruikers? Wat is de rol van tijdelijk gebruik? 

 

Het boek Creatieve fabrieken vertelt het verhaal van de herbestemming van tien voormalige fabriekscomplexen in bruisende plekken vol creativiteit en innovatie. Wat gebeurt er in die fabrieken en wat levert het op? Inspirerende verhalen met opvallende overeenkomsten en verschillen in 10 transformatieprojecten: De Westergasfabriek in Amsterdam, Strijp S in Eindhoven, de RDM Campus en Vertrekhal Oranjelijn in Stadshavens Rotterdam, de DRU fabriek in Ulft, Nieuwe Energie in Leiden, De Caballerofabriek op de Binckhorst in Den Haag, de Zaanse Chocoladefabriek, Zeche Zolleverein in het Ruhrgebied en het Bauhaus fabriekscomplex Art Disstrict 798 in Beijing.